Patung abstrak sing misuwur digawe dening para ahli patung profesional lan ahli seni. Desainer pengin nyebutake ide minangka patung abstrak sing dibentuk. Patung Abstrak dikenal dening wong-wong sing saiki wis modern lan kontemporer. Umume patung seni modern bisa dirancang kanthi bentuk sing sederhana lan katon apik banget lan kreatif nalika ditampilake ing galeri utawa papan ing njaba ruangan.